(ویدئو در اردیبهشت ۱۳۹۸ تهیه شده است)

مشاهده ویدئو از طریق‌:

نوسانات شدید در بورس

در این ویدیو قصد دارم کمی در مورد نوسانات شدید بازار بورس برای تو حرف بزنم…

سلام به تو دوست پر قدرت و پرتوان من !
امیدوارم هرجای این کره خاکی که هستی زندگی بر وفق مرادت باشه…
در بعضی روزها شاهد نوسانات شدید در بازار سرمایه هستیم، که اغلب با هیجانات سهامداران چه برای خرید و چه برای فروش سهم‌ها همراه می‌شود…

در این مواقع سیلی از سوالات و نگرانی‌ها از جانب سهامدارن و معامله‌گران بازار به سمت ما روانه می‌شود!! نگرانی‌هایی که معمولا با ترس و عدم تجربه کافی ایجاد می‌شود. البته این ترس و نگرانی در چنین شرایطی و برای کسانی که تجربه کافی ندارند طبیعی است…
البته که برطرف کردن این نگرانی‌ها مسئولیتی است که بر عهده خود سهامداران است…
اما چگونه ؟!
در این ویدیو قصد دارم توضیحات مفصلی را ارائه کنم تا در همه زمان‌ها راهگشایی برای غلبه بر ترس‌ها و نگرانی‌های شما در بازار بورس باشد…

نوسانات شدید بازار

زمانی که بازار در یک روند صعودی قرار می‌گیرد و در مدت کوتاهی به سرعت رشد می‌کند، ممکن است در زمان‌هایی با کاهش قیمت‌ها و اصطلاحا اصلاح قیمتی نیز همراه شود. اما جالب است که تا زمانی که بازار در حال صعود باشد و از این نوسانات شدید و ریزش‌ها خبری نباشد، هیچ کس سوال نمی‌کند که بالاخره تا کی قرار است این رشد ادامه داشته باشد ؟!!

اتفاقا در این برهه‌های زمانی، بسیاری از کسانی که از قضا مدت زیادی از زمان حضور آن‌ها در بازار هم نمی‌گذرد، شروع به تحلیل می‌کنند و اهداف نجومی را برای سهام موجود در بازار (از نظر خودشان) تعیین می‌کنند. حتی چه بسیارند کسانی که در این وانفسا و در انواع و اقسام رسانه‌ها، این تحلیل‌ها و سیگنال‌های خود را برای کسب سود بیشتر به سرمایه‌گذاران و سهامداران تازه‌ وارد می‌فروشند! و از آن جایی که کلیت بازار روند صعودی دارد ممکن است تعدادی از سیگنال‌های آن‌ها نیز درست از آب در بیاید …

اما به محض این که بازار شروع به ریزش (اصلاح و استراحت) کرده و نوسانات شدید را تجربه می‌کند، سهامداران و سرمایه‌گذاران به سرعت قصد دارند تا از افراد آگاه و خبره، اطلاعات موثقی را در این باره کسب کنند!! و در بیشتر موارد هم هیچ دیدی از این که قرار است چه اتفاقی در آینده بازار رخ دهد، ندارند.

اما اگر کسی اولا از علم و توانایی تحلیل کردن برخوردار باشد و در وهله دوم به تحلیل‌های خودش پایبند باشد، هیچ جای نگرانی برایش وجود نخواهد داشت.

با سرمایه‌گذاری بلند مدت نگران نوسانات شدید بازار نباشید ...

معمولا چه کسانی در این شرایط نگران هستند ؟!

در زمان‌های ریزش بازار و سرخپوشی نمادها، معمولا دو دسته از افراد هستند که نگرانی بسیاری از شرایط دارند :

  1. افرادی که تحلیل درستی از سرمایه‌گذاری و سهام خود ندارند.
  2. افرادی که به تحلیل‌های خود پایبند نیستند.

یک مثال واقعی!

برای مثال فرض کنید که من یک سهمی را حدودا ۶ ماه پیش در محدوده ۱۱۰ تا ۱۲۰ تومان خریده‌ام. پس از رشد بازار در سال گذشته (۱۳۹۷) این سهم هم تا محدوده ۲۲۰ تومان رشد کرد (نزدیک به ۱۰۰%)، البته که در مسیر رشد گاهی هم با نوساناتی همراه بود.

اما در یک ماه اخیر این سهم حتی به ۳۵۰ تومن هم رسید! و نهایتا با ریزش سریع اخیر که منجر به نگرانی سهامداران (البته از نوع تازه وارد!) شد در محدوده ۲۶۰ تا ۲۷۰ تومانی قرار گرفت!

البته از آن جایی که نگاه ما همواره سرمایه‌گذاری بلند مدت بوده و به سایر افراد نیز چنین توصیه‌ای داریم، در این مدت طولانی همواره سهامدار شرکت مورد نظر بوده‌ایم…

خب احتمالا بسیاری از افراد با این ریزش نگران سرمایه خود می‌شوند و البته هستند کسانی که بدون نگرانی و کاملا ریلکس روند سهام خود را دنبال می‌کنند. از اینرو می‌توان این افراد را به دو گروه تقسیم کرد :

  • افرادی که با ریزش ناگهانی بازار می‌ترسند، چرا که سهم را در قیمت‌های بالا و همراه با هیجانات و بدون در نظر گرفتن تحلیل مناسب خریداری کرده‌اند. که البته توصیه ما همواره پرهیز از این هیجانات و استفاده از دانش تحلیلی بوده است.
  • اما افرادی که همانند من و بر اساس تحلیل در قیمت‌های پایین این سهم را خریده‌اند، با وجود ریزش (از ۳۵۰ تومان به ۲۷۰ تومان) همچنان سود مناسبی را کسب کرده‌اند و هیچ نگرانی نخواهند داشت. حتی اگر اتفاقاتی نظیر جنگ هم رخ دهد (همانند موارد مشابه و تهدیداتی که در گذشته نیز وجود داشته است.) اگر نگاه سرمایه‌گذاری بلند مدت باشد هیچ نگرانی وجود نخواهد داشت، چرا که در قیمت‌های بسیار مناسبی خرید صورت گرفته است. برای درک بهتر در مورد سرمایه‌گذاری بلند مدت ویدیوی “نوسان‌گیری در بورس” را مشاهده کنید.

نکته مهم!

دوستانی که در کلاس‌های من شرکت کرده‌اند احتمالا با بحث حد سود و حر ضرر آشنا هستند. اگر یک سرمایه‌گذار به حد سود و حد ضرر معامله خود پایبند نباشد، قطعا ممکن است که این ترس و نگرانی در شرایطی که بازار با نوسانات شدید همراه است برای او به وجود بیاید.

ما در نوسانات شدید بازار چه می‌کنیم؟!

یکی از سوالاتی که در زمان نوسانات شدید (چه رشد و چه ریزش) بازار از ما پرسیده می‌شود این است که “در این مواقع خود شما چه می‌کنید؟!”

پاسخ به این سوال می‌تواند بسیار گسترده باشد. افراد با تحلیل‌، نوع نگاه سرمایه‌گذاری، میزان سرمایه، میزان ریسک‌پذیری و عوامل بسیار زیاد دیگر ممکن است استراتژی‌های مختلفی را اتخاذ کنند.

در مثال قبلی اگر سهم را با سرمایه زیاد، قیمت پایین و با نگاه سرمایه‌گذاری بلند مدت خریده باشیم، نوسان‌گرفتن از سهم نه تنها توصیه نمی‌شود، بلکه ممکن است آثار بدی بر روند قیمت سهم به دلیل خروج سرمایه زیاد بگذارد. پس با حفظ آرامش و با نگاه بلند مدت در این سهم باقی خواهیم ماند.

 اما اگر فردی با سرمایه‌های کم و صد البته با تحلیل مناسب در یک سهم فعال باشد، حتی می‌تواند از این نوسانات کوچک نیز بیشترین استفاده را ببرد.

چکیده مطلب:

نهایتا توصیه‌ای که در این گونه شرایط به سرمایه‌گذاران و سهامدارن عزیز داریم این است که اولا به دنبال آموزش بورس و انجام تحلیل‌های درست باشند. دوما خودشان این تحلیل‌ها را انجام دهند، چرا که هیچ کس دلسوزتر از خود فرد سرمایه‌گذار نخواهد بود. و سوم این که به تحلیل‌های خودشان پایبند بوده و کورکوانه دنباله‌رو سایر افراد نباشند.

 حتی اگر قصد دارید که فردی را به عنوان تحلیلگر دنبال کرده و از سیگنال‌های او استفاده کنید، حتما خودتان این سیگنال‌ها را خودتان از نظر بنیادی و تکنیکال تحلیل کرده و مطابق با استراتژی‌ شخصی خودتان به معامله بپردازید. در کل تجربه ثابت کرده کسانی که کمتر به دنبال حواشی و پیگیری رسانه‌های مجازی بوده و به دانش خودشان متکی هستند، در این بازار موفق‌تر خواهند بود.

پس در نوسانات شدید بازار نگران نباشید چرا که زمان به شما نشان خواهد داد که “تمامی این نوسانات جرئی از بازار بوده و در سرمایه‌گذاری بلند مدت با کسب تجربه و مهارت کافی” شما نیز قطعا موفق خواهید شد.

نظرات این مطلب

امیرحسین ادیب نیا

با رویکردی موثر در این فضا حضور دارم.
امیدوارم حال و انرژیِ خوب، در زندگیِ من و تو جریان یابد.

۱۲ دیدگاه. شما هم نظر خود را بنویسید:

  • سلام
    من مدتی هست از سایت خوبتون استفاده میکنم
    ممنون از اطلاعات و راهنمایی های شما که در راستای موفقیت هستش

    پاسخ
  • سلام و عرض ادب
    استاد بزرگوار من هیچ اشنایی به بورس ندارم و میخوام وارد بورس بشوم و سرمایه گزاری کنم میخوام راهنمایی کنید
    با تشکر

    پاسخ
    • امیرحسین ادیب نیا
      ۱۹ آذر ۱۳۹۸ ۱۸:۰۲

      سلام دوست عزیز
      این مجموعه اینجاست تا به شما کمک کنه
      پیشنهاد می‌کنم آموزش‌های رایگان سایت رو دنبال کن و بعد از اون اگر سوالی بود بپرس

      پاسخ
  • سلام.ببخشید برنامه دوره هاتون به چه شکلی هست؟
    کجا برگزار میشه؟

    پاسخ
  • باسلام و خسته نباشید
    ممنون از راهنمایی هاتون

    پاسخ
  • جناب آقای ادیب نیا سلام و عرض ارادت. طبق معمول فرمایشات جنابعالی را روی چشم میگذاریم.

    پاسخ
  • باسلام ازراهنماییهای ارزشمندشما بسیارسپاسگزارم.

    پاسخ
  • جناب ادیب نیا سلام
    ضمن تشکر بابت ارائه دیدگاه های خود در شرایط هیجانات قیمتی ، می خواستم در خصوص سهام بانکها سوال کنم چون خودم سهامدار بانک ملت هستم بعضی دوستان عنوان می کنند که سقف قیمتی سهام بانکهایی که شرایط نرمالی در بورس دارند حد اکثر ۳۵۰ تومان است که این بانکها در شرایط خیلی خوب هم نمی توانند فراتر از این بروند .دید گاه شما را در این خصوص می خواستم بدانم.

    پاسخ
    • امیرحسین ادیب نیا
      ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ ۱۵:۲۴

      سلام
      اینکه قیمت تمام بانک ها حداکثر ۳۵۰ تومان است یعنی چی؟ بعید میدونم کسی که تحلیل‌گر باشه این حرف رو بزنه
      ممکنه یک سهم بانکی مثل اقتصاد نوین ۴۵۰ تومان باشه یک سهمی مثل صادرات ۴۵ تومان باشه
      هر بانکی مثل هر سهام دیگه ای که در بورس هست یک ارزشی دارد
      که میتوان با ابزارهای تحلیلی مختلف اونهارو اندازه گیری کرد و بر اساس اون سرمایه گذاری کرد
      پس قیمت بانک ها هم مثل سایر سهام موجود در بازار، بر اساس تحلیل فاندامنتال و هم بر اساس تحلیل تکنیکال باید بررسی و ارزشگذاری بشن

      پاسخ
  • محمدرضا منصوری
    ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ ۰۰:۳۳

    با سلام ، آقای ادیب نیا یه سوالی که برام پیش اومده اینه که ، من همیشه حدضرر رو۸ درصد قیمت خریدم قرار میدم ، حالا وقتی بازار ریزش میکنه همانند چند روز قبل که تو ۲ روز شاخص ۱۶ هزار واحد ریزش کرد (بدلیل تنش بین ایران و آمریکا و ورود ناو آمریکایی ), خیلی از سهمهای من منفی ۸ درصد شدند و من مجبور شدم تو صف فروش قرار بگیرم و بعضی از سهمها رو منفی ۱۲ بفروشم ، خیلی از اساتید بورس اون روزها توصیه میکردند که هیجانی نفروشیم و تو صف فروش قرا ر نگیریم و بازار برمیگرده ، و واقعا هم خیلی از سهمهایی که من فروختم الان همه مسبت شده اند ، حالا میخوام بپرسم که تو همچین مواقعی تکلیف چیه ، باید حد ضرر رو رعایت کنیم یا صبر کنیم بازار برگرده ?

    پاسخ
    • امیرحسین ادیب نیا
      ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ ۱۵:۰۵

      سلام
      این که همیشه حد ضرر رو میذارید روی ۸ درصد اشتباهه
      چون ممکنه جای مناسبی خرید نکرده باشید
      شما حد ضررتون رو باید بر اساس تحلیل و پارامترها و ابزار تحلیلی مشخص کنید
      ممکنه ۱۰ تا سهم رو تحلیل کنید و با توجه به نسبت حد سود و حدضرر تصمیم بگیرید که فقط سهم هایی رو انتخاب کنید که حد ضررشون حدود ۸ درصد باشه (مثلا تو ۱۰ تا سهم فقط ۲ سهم این شرایط رو برای شما داشته) که از این لحاظ در این انتخاب مشکلی نیست ولی نباید هر سهمی رو در هر جایی خرید و پیش فرض حد ضرر رو روی ۸ درصد گذاشت
      پس حد سود و حد ضرر بر اساس تحلیل مشخص میشه نه بر اساس سلیقه

      حالا وقتی حد ضرر بر اساس تحلیل انتخاب بشه قطعا با فعال شدن اون باید سهمتون رو بفروشید چه بازار هیجانی باشه چه نباشه
      در همین بازار هیجانی دیدید که خیلی از سهم ها مثبت بودن و یا اگر هم منفی بودن متعادل معامله شدند و صف های فروش چند روزه نداشتند پس در این سهام برای کسانی که درست تحلیل کردند حد ضرر فعال نشد

      امیدوارم پاسختون رو دریافت کرده باشید

      البته این موارد رو مفصل در دوره‌های آموزشیمون توضیح دادیم و سعی میکنم در آینده در قالب یک ویدئو و با مثال این موارد رو توضیح بدم تا همه دوستانی که آموزش‌های مارو دنبال می‌کنند، استفاده لازم رو ببرند.

      پاسخ
  • با سلام مثل همیشه عااالی

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

امیرحسین ادیب نیا

با رویکردی موثر در این فضا حضور دارم.
امیدوارم حال و انرژیِ خوب، در زندگیِ من و تو جریان یابد.